Social Icons

Concordia

Data: 08.06.08
Participanti: Elena, Isvan, Captain, Nosu, Pantani, Alex
Locatie: dealurile de la Lugoj

O prezentare mai obiectiva si fara metafore, gasiti la: http://www.concordialugoj.ro/readarticle.php?article_id=1

Spatmana trecuta am avut un "maraton". 48 de km de alergat cu Elena si Isvan pe Cheile Nerei. A fost....interesant. Vineri inca nu imi revenisem dupa tura respectiva.

Sambata chef la Ilie. A fost cum zice un coleg "frumos, dar greu". Foarte greu :). N-as zice ca a fost cea mai potrivita incalzire inainte de concurs. Ma chinui sa beau apa pana nu mai pot, bag aspirina si paracetamol si sper ca dimineata nu ma trezesc ca lovit de ciocan.

Ne trezim la 7.00. Concursul e la 11.00. Elena nu e nici ea odihnita bine. Eu sunt ca de guma. Punem bicicletele ii pescuim pe Captain si Isvan si pornim.

Suntem pentru prima data in formatia asta dupa aproape un an. Asta e formula echipei Hoinarii pentru Carpathian 2008.

Pe la Izvin ne dam seama cu stupoare ca ...intarziem. Cum reusim sa ne trezim cu 4 ore inainte si totusi sa intarziem o sa ramana un mister. Asa ca Elena scoate din Mariuta cu 4 biciclete si 4 oameni cat poate si ajungem la start cu 5 minute inainte de pornire. Ce sa mai faci incalzire... N-avem timp de echipat asa ca nu mai luam nimic cu noi si ne aliniem la start.

De data asta Elena are concurenta seriaosa. Nu se simte foarte bine dupa cheful de aseara. O mai veche cunostinta de-a ei de la Alubel de anul trecut e si ea. O motivam si ii tinem pumnii. Hai Elena !

La noi e simplu: ne-am bagat iara acolo unde sunt mai multi km de parcurs. In cazul acesta 4 ture de 7km. Daca si-asa nu castigam, macar sa mergem cat mai mult.

3,2,1 Start ! Bafta Elena !

Traseul a fost foarte tehnic: urcusuri accentuate, coborasuri, balti si noroaie. Cel mai tehnic traseu pe care l-am parcurs pana acum cu bicicleta in concursuri si in afara lor.

De la start pornesc repede, ma strecor pe lateral, ii las pe cielalti sa se calce in picioare, sa zboare in cap si alte cele. Primul sant. Vreo 20 de biciclcisti vor sa treca prin el. Vine Elena, se da frumos jos de pe bicicleta o ia sub brat si trece de toti....

Imi dau seama ca nu exista urma de drum. Doar o dara prin iarba umeda si prin noroi. Prima urcare. A plouat foarte mult aseara si acuma apa se evapora. E mai rau ca in sauna. Abia respir: bine la asta ajuta si tigarile de-aseara... Nu ne-am luat apa. Ma ajunge Isvan din spate. De la prima urcare e clar ca e nasol. Jos si push bike.

Coborarile de pe traseu au fost sinucigase. Iarba uda, damburi ascunse, mlastini. Si iara urcam. Sunt balta de transpiratie si nu mai pot sa respir. Mama ei de bere (bine na, aseara a fost buna). Si mi-e o sete!!!!!!!!!!! Suntem undeva in mijlocul plutonului ca de obicei. Check point 2, coborare criminala, push bike. Urmeaza o portiune prin padure prin care era atata noroi si asa de alunecos incat nu poti sa inaintezi nici pe langa bicicleta.

O portiune de drum forestier in urcare, check point 3, balti, noroi, tura 1 e gata. Imi vine sa vomit...Nasoala treaba. N-am apa si sunt deshidratat. Nu se poate respira in atmosfera aia. Si reluam. Pe tura a doua deja lucrurile se schimba :). Bag seama ca am scos alcoolul si am transpirat tot ce era de transpirat. Merg grupat cu Isvan.

Cu siguranta nu suntem specialist la MTB, dar suntem la push bike :). Vin urcusurile. Nici nu mai incercam sa urcam pe bicicleta. Jos si fuga la deal pe langa. Si asa frumos treci pe langa ceilalti care se chinuie sa dea in pedale...

Deja pe tura asta incepem sa depasim concurenti - probabil de la cealalta categorie. Si surpriza - ne intalnim cu Captain ! Are o jumatate de tura in fata ! Wowwwwwwww!

Se termina tura 2. Spectatorii ne incurajeaza de pe margine. Am deja rana pe gat. Din spate n-a mai venit nimeni de mult timp. In schimba noi am depasit destul de multi concurenti. Push bike. Si cum mergeam eu cu Isvan asa linistiti aud din spate gafaieli. Ma, si-apare unu' pe bicicleta care trece ca rapidu' pe langa noi. In portiunea respectiva era un challenge sa te ti in sa, nu sa incerci sa urci. Nu pot sa nu ma opresc si sa nu admir. Urmeaza preitenul lui. Acelasi spectacol. Amandoi sunt de la Maros Club din Cluj. De pe alta planeta. Tura 3 ajung la finish. Ma opresc sa beau apa si sa ma racoresc ...nu mai birui asa.

Ultima tura. Nu prea mai sunt concurenti. Isvan a luat-o inainte. Paradoxal (sau de fapt avand in vedere ca noi suntem pentru anduranta si nu sprint - poate nu chiar asa de paradoxal) tura asta e cea mai buna. Urc pe bicicleta portiuni pe care in prima tura abia le urcam pe langa. E si prima tura in care pedalez la vale. Mai apuc sa vad spatele lui Isvan cu 1 minut in fata si gata ...finish.


Prima oprire: Elena. A luat locul 1 !!!! Youpieeeee !!!!!!!! Asa fata! Si de data asta a fost greu si a avut si o concurenta mai diversa. A recunoscut ca a tras cel mai tare din concursurile de pana acum.

Captain...locul 6 la Elite. Cu 20 de minute in fata mea. A tras ca dementul. Isvan cu mine incheiem plutonul de la Elite. Asta n-ar fi o problema. La categoria asta au participat 9 oameni fata de 40 la cealalta. La 4 ture avem timp mai bun decat aproape jumatate din ceilalti.

Problema e diferenta de timp intre noi si restul. Elisei (locul 1) a terminat cu 40 de minute in fata. Fara comentarii. Captain cu 20 de minute. Pai da-o naibii de treaba...in 20 de minute ajungi si mananci si o clatita la Ana Lugojana si vi inapoi. Si mai trist e ca nici in cele mai bune momente n-as scoate un timp mult mai bun.

Nosu termina in mijlocul clasamentului, dupa ce aproape o tura a mers pe geanta, s-a oprit sa schimbe roata si a continuat. Felicitari !

Pantani termina primul concurs de bike la care participa. Baga Pantani!

Revenind: pozam campioana :) vorbim cu ceilalti concurenti pe care am ajuns deja sa-i cunoastem destul de bine, poze si plecam acasa. A fost un concurs foarte dificil: atat tehnic cat si fizic.

In 21.06.08 avem maratonul de la Medias. Acolo treaba o sa stea un pic altfel. Acolo merge creme de la creme si la fete si la baieti. Greucenii. Pentru asta i-am trasat Elenei obiective mai modeste:).
Ca e clar ca la mine e simplu: cand trec si eu linia de sosire, pot sa inceapa festivitatile ca se stie ca s-a terminat concursul. Dar nici de-a dracului nu ma duc la proba mai scurta. O sa ma bag cu Isvan si cu Captain sa ne batem iara cu extraterestrii: 80km cu o diferenta de nivel de 2000m.

Cat despre cum arata echipa Hoinarii din 2008....o sa fie un pic diferit fata de acuma 2 ani :))))))

Ne "auzim" dupa Medias !

Niciun comentariu: