Social Icons

Praha

Data: 28.11.09 - 01.12.09
Participanti: 14
Locatie: Praha
Poze: aici

Pentru week-end-ul prelungit de 1 decembrie am ales ca destinatie Praha. Noi si inca 12 prieteni si parinti. De ce am ales Praha? Pai pentru ca inca nu fusesem acolo. Si pentru ca am reusit sa strangem un grup mare de prieteni cu care sa mergem.



Am pornit de dimineata pe strazile aglomerate ale capitalei cehe. De faat pornisem de cu seara, cum am ajuns acolo. Inghesuiala mare, o multime de oameni pe strada - e sambata seara si oamenii au iesit la plimbare.

Ca sa termin repede cu prezentarea: Praga e un oras frumos. Foarte frumos. Partea veche s-a pastrat foarte bine si obiectivele turistice sunt concentrate aici. Un oras curat cu oameni care nu au nimic in comun cu ospitalitatea. Sau ma rog cu ospitalitatea cu care suntem noi obisnuiti acasa. Reci, seci, parca satui de turisti.

Preturile sunt pe masura unei capitale europene turistice: cei care ne-au zis ca preturile sunt aproximativ ca cele din Romania probabil sunt ceva nababi la noi acasa.

O multime de baruri si cafenele. Multa bere dar doar cateva sortimente. Si ca un deja fin cunoscator al sucului de hamei pot spune ca Pilsner Urquell - berea lor vestita nu e cine stie ce. Dar daca trebuie s-o bei, o bei, ca doar n-o sa mori de sete.

Una peste alta, Praga este un oras care merita vazut. Pentru Elena si mine a insemnat excursia culturala din 2009. Ne-a ajuns cu bisericile si betoanele asa ca urmatoarea iesire culturalo bahica pe alte meleaguri o sa fie pe la sfarsitul anului viitor.



Ceasul astronomic. La ora fixa apar niste papusi care se invart deasupra ceasului. Poate ar trebui sa faca o vizita la Sighisoara baietii...



Cartieul evreiesc. Ghetoul - apropo gheto reprezenta o metoda de prelucrare a metalului folosita de evreii care locuiau in acest cartier. De aici si etimologia cuvantului.



Vltava - chiar m-a impresionat cat de curat poate sa fie raul care strabate capitala.



Betoane



Daca nu ma facea Bobi atent nici n-as fi observat ca artistul ambulant canta din nas



Mama si tata. Sunt cateva valori (recunosc ca putine) pe care le respect. Ei sunt una dintre ele.



Podul Carol IV. Frumos si ziua si noaptea



Intrarea in orasul vechi.



Pauza in drum spre castel.



Catedrala St. Vitus. ASta mi-a placut cel mai mult din toata Praga. Tot au construit la ea din 925 pana in 1927. Imi plac gargoili.



Interiorul mi-a placut aproape la fel de mult ca si Notre Dame-ul. Francezii raman insa pe locul 1 la exterior.



In Praga exista un muzeu al torturii pe care nu am reusit sa-l vizitam. In schimb aveau ceva similar in castel. M-a uimit tot timpul imaginatia umana relativ la inventarea celor mai ingenioase metode de tortura a semenilor...



Am terminat cu castelul asa ca meritam si noi o pauza. Localul in care am ajuns era unul tipic medieval - il recomand. Bineintels ca nu mai stiu cum se cheama dar il gasiti chiar langa scarile care urca in castel. N-aveau curent, mancarea consta in munti de carne - iar ospatarul avea un mod inedit de a te convinge sa ii lasi bacsis...Nu intru in detalii aici



La lumina lumanrii



Praga e mai frumoasa noaptea. Punct.



Asta se vedea de la noi de pe terasa. Cazarea am avut-o la kilometru 0 intr-o cladire labirintica.



A doua zi am decis ca ne ajunge cu atata istorie si cultura si am aterizat la gradina zoologica. O idee excelenta. Este in primele 10 gradini Zoo din lume si dupa ce am vazut grija la detalii si conditiile in care sunt tinute animalele an si inteles de ce.



Fascinanti si obsceni. Macacii. Din nou fara detalii...



Pe asta il chema cainele cu urechi lungi. Pe bune. Asa se cheama specia.



Sase!!!!!!!!! Ii unu care agita aici un medalion. Toata lumea afara la atac!



The King



Ilie subjuga tigrul



Bobi concentrat



Pasarile astea sunt mai roz decat am crezut eu...



La Svejk acasa. Cine nu stie cine a fost Svejk a trait degeaba.Cel putin conform lui taica-meu. Va mai dau un indiciu: Jaroslav Hasjek: Aventurile bunului solkdat Svejk in timpul razboiului mondial



Taica-meu e fericit. Pelerinajul s-a terminat bine: Ierusalim, Vatican si bodega lui Svejk



Berile de aici sunt la 1l. Oameni seriosi. Bere proasta.



Raul cu Mada



Tata



Elena si un personaj din cartea lui Hasjek



Poza asta o sa i-o fac poster si i-o dau cadou de ziua lui.



Seara am inghetat pe cheiurile Vltavei, dar a meritat.



O parte din trupa s-a oprit aici pentru reincarcarea bateriilor



Casa dansanta. Bun, acuma inteleg ca reclama e sufletul comertului, dar nu inteleg de ce si asta e obiectiv turistic.



Am vizitat castelul si noaptea. Nici tipenie de om. Avea un aer misterios.



Poza mea favorita.


Adio Praga!

Un week-end relaxant cum e bine sa ai unu (dar cam atat) pe an. Daca aveti ocazia merita sa dati o raita pe-aici.

Niciun comentariu: