Social Icons

39.52

Data: 22.01.10
Participanti: Alex
Locatie:sala

Blog-ul anual de lauda.

Anul trecut (2008) prin  noiembrie am fost foartre mandru de mine cand am reusit sa alerg 10km sub 50 minute. Nu e mare lucru, dar pentru mine a insemnat mult. Mi-am promis ca intr-un an o sa scad sub 40 minute.

Dupa care au venit concursurile si mi-am dat seama ca alergatul nu imi place. De fapt nici nu il consider un sport. Mai degraba il vad ca o "unealta" pentru antrenamentul pe munte. Mi se pare teribil de plictisitor sa alergi pe plat si sa te invarti in cerc.

Trail running-ul e cu totul altceva: teren variat, pante, urcusuri abrupte, coborasuri, schimbari bruste de ritm. Munte, padure, natura.

Dar revenind. S-a implinit anul si am uitat de promisiunea facuta. Dupa care am intrat in sala si am devenit efectiv fascinat de banda. Aici am totul sub control. Si mai ales am panta care face toate antrenamentele mai interesante.

Mi-am amintit de obiectivul meu si la  mijlocul lui decembrie am facut un test de inceput. 44 minute. OKI, pana la sfarsitul lui ianuarie o sa cobor sub pragul de 40.

Asa ca in fiecare zi in pauza de masa sunt cate o ora cu Elena la antrenamente. Seara avem bicicleta asa ca nu prea fortez. Dar avand in vedere cat de noapte sunt la alergat, am asatisfactia sa vad ca cresc de la antrenament la antrenament.

Azi imi expira abonamentul asa ca e momentul sa vad daca imi ating obiectivul. E un moment perfect ales: de o saptamana aproape car o viroza respiratorie care nu ma lasa sa respir decat pe gura. Aseara am bagat la bord ceva berule cu Bitza si Isvan dupa care niste jocuri pe calculator. Ca sa fiu odihnit.

Am alergat 10km in 39.52. Nu mi-a fost greu decat de pe la km7. Dar greu asa, moderat. Nu comparat cu vreun concurs. Sunt foarte mandru de mine si de-aia am tinut sa ma si laud.

Nu e mare lucru din punct de vedere sportiv. Chiar deloc. Dar depinde foarte mult la ce te relativezi. Prima data cand am urcat pe Tarcu am avut impresia ca sunt regele muntilor. Asa m-am simtit si azi pe banda.

Na, gata cu lauda. Si cu alergatul. M-a plictisit la culme. O sa revin la alergatul in panta si mai ales la bicicleta.

PS: pana in ianuarie 2011 cobor sub 35 de minute...

5 comentarii:

Silvique_ms spunea...

Felicitari! :)

Diaconescu Radu spunea...

Grats, sincer si mie imi place alergatul pe banda. Oricum e mai putin plictisitor in momentul in care faci intervale si urcari.

Cel mai enervant mi se pare in schimb supraincalzirea, ar fi interesant un design de banda de alergat cu un ventilator alimentat din rotatia benzii in fata ta.

PS. Cele 4 minute dintre 40 si 36 sunt mult mai grele decat 4 minute intre 44 si 40.

Cristi spunea...

Felicitari si la ...mai mic :)
Se vede ca esti la varsta si conditia fizica a unui adult, una dinamica.
"Pana in ianuarie 2011 cobor sub 35 de minute..."
Din pacate cu trecerea timpului si adaugarea anilor la cei prezenti o sa stabilesti timpi mai "buni", cei cu care ai inceput :)
Si eu am inceput, dupa atatia ani de pauza, sa alerg la stadion.Asta s-a datorat si faptului ca nu m-am descurcat (asa cum am crezut) cand in august am facut M.Tarcu.Si doar am facut si fac sala.Dar una e miscarea statica si alta e cea dinamica.
Spor la munca !

Gianina spunea...

Timpul tau este foarte bun pentru un amator ca noi. Din cate am inteles ai alergat pe banda, eu zic cand se mai incalzeste sa incerci afara si sa ne spui concluziile. Cat despre 35min... eu iti urez multa bafta, dar este un timp super mega bun si nu cred ca se atinge atat de usor.
Totusi: nimic nu este imposibil!

Cristi Trandafir spunea...

:)) sa sti ca si eu am un tel legat de ...culmea tot 10 km....sa ajung sa ii alerg...cu mai putin de doua trei pauze :)...deocamdata sunt la 3 km jumate ....cu o pauza mika mika

nah ...fiecare dupa posibilitati :))