Social Icons

Eco Explora


A fost odata Eco Explora 2008...

Alte vremuri, alte concursuri. Oamenii aveau vreme pentru pasiunile lor, faceau totul cu suflet. Vremuri inocente, romantice si pline de entuziasm.

Lumea s-a schimbat. Au venit concursurile din pauza de la servici. O mare de necunoscuti ne-a acaparat. Ne-am simtit  cumva furati. Cine sunt intrusii astia si ce cauta ei pe terenul nostru de joaca? Ce stiu ei despre mersul noaptea la ora 3 la lumina lunii?  Ce stiu ei despre concursurile de 3 zile ? Despre prietenie? Ei stiu doar sa alerge vreo 4 ore si dupa aia sa mearga inapoi intre betoane si la problemele lor cotidiene.

Ne-am adaptat la aceasta lume noua...din pacate.

Dar nu putem uita acele concursuri superbe: seria Carpathian Adventure, Eco Explora si mai nou Marathon 7500. Astea sunt pentru cei cu timp pentru munte, pentru cei pasionati, pentru prieteni.

Daca aveti timp sa cititi blog-ul de la Eco Explora 2008 (pe vremea aia si blog-urile erau scrise altfel - mai cu suflet...) o sa vedeti ce a reprezentat concursul acela pentru noi. Ramane pana la ora actuala cel mai greu concurs la care am participat. Nu prin prisma dificultatii lui in sine (acuma l-as face probabil la jumatate din timp) - ci cum l-am simtit atunci.

A fost concursul in care am cazut daramat de epuizare si concursul in care m-am obisnuit cu ideea ca Elena e o forta in anduranta.

Ma uit cu nostalgie si placere in urma. Si cu ciuda - timpul fuge. De aia nu imi place sa ma uit la poze, de aia nu imi place sa recitesc aventuri trecute. De aia imi place sa privesc doar inainte.

Si inainte e Eco Explora 2011!

Despre asta e vorba acuma. Adventure race-ul se muta anul acesta din indepartatul nord aici la noi in Banat si va asteapta pe toti la linia de start.

Locul de desfasurare va fi in zona Muntilor Cernei - poate ca o stiti deja de la editiile precedente ale HCO si Hercules Maraton. Atunci stiti ca merita sa reveniti sa vedeti peisajul acela pregatit in haine de toamna. Daca nu ati mai fost, e un bun prilej sa vizitati acest colt de rai.

In spatele evenimentului, conducator de oaste e Calin. Captain. S-a ocupat de organizarea editiilor precedente de la Eco Explora. Dar nu asta e cel mai important. Important ca el e Captain - prietenul nostru. Si cu siguranta ca a gasit niste trasee spectaculoase pentru anul acesta.

Captain nu e singur. Beneficiaza de ajutorul si experienta celor de la Alternative. Ce poate sa iasa cand cei care organizeaza HCO de 10 ani conlucreaza cu organizatorii de la Hercules si cu Captain? Sunteti invitati sa aflati.

Nu va povestesc de reguli si conditi de participare. Astea le aflati toate pe site-ul concursului.

Motive v-as putea insira cu nemiluita ca sa incerc sa va conving sa veniti - o parte vi le-am zis deja.

Daca te numeri printre cei care "stiu" si "inteleg", printre cei care au povestit emotionati la final experienta lor la finalul lui 7500 sau a altor concursuri similare n-ai cum sa stai deoparte si sa nu iei startul cu noi la Eco Explora 2011.

Daca te numeri printre cei care alearga un maraton ca sa aiba cu ce sa se laude colegilor sau pedaleaza pentru o diploma de participare - ei bine - poti sa incerci si tu. O sa descoperi ce inseamna sa ai un coleg de echipa - un prieten. O sa descoperi ce inseamna muntele si aventura. O sa te descoperi pe tine.

Multe ar mai fi de spus. Visam cu ochii deschisi zile intregi cum o sa fie Eco Explora. A fost perioada noastra hippy. Aveam doar doua concursuri pe an - Carpathian si Explora. Habar n-aveam de antrenamente structurate, geluri, viata sportiva, competitii peste competitii, echipament performant... Atunci insa au aparut Hoinarii, atunci ne-au venit ideile de acuma.

Atunci aveam o Mariuta verde si pe Captain si Isvan parteneri de ture. Acuma avem... amintirile acelea frumoase.

Na, pai eu nu stiu daca am reusit sa te conving sa iei parte, dar fiI sigur ca in urmatoarele saptamani o sa te tot bat la cap si o sa fac spam pana cand o sa cedezi si o sa vii si tu la linia de start.

vezi ca iti trebuie un partener aici. Nu mergi de capul tau, ca nu esti haiduc. Esti in stare sa faci echipa cu cineva ? Daca crezi ca da, e un motiv in plus sa ne intalnim.

Hai ca acuma te las - oricum ti-am zis ca o sa te tot bat la cap de acuma cu fiecare ocazie.

Ar mai fi un motiv... Aici nu exista categorii - ci doar un clasament final. Si noii Hoinari au de gand sa se urce pe prima treapta a lui. Accepti provocarea ?

Uite mai citeste odata:  Eco Explora 2008

si inscrie-te pe: Eco Explora 2011

Un comentariu:

Anonim spunea...

Frumos scris, chiar asa! Catalin