Social Icons

Prima mea tura

Data: 24.08.12-26.08.12
Participanti: Ana, Elena, Alex
Locatie: Herculane
Poze: http://picasaweb.google.com/Hoinarii/ 
Filme: http://www.youtube.com/user/Hoinarii

 In sfarsit!!! Se lauda ca ei nu stau un week-end acasa si pe mine ma tin de 3 saptamani in cavoul ala numit apartament. In sfarsit plecam in aventura! Parintii mei nu par foarte organizati. Am mers pe rand in Padis, dupa aia in Trascau - pentru ca in final sa se hotarasca pentru Herculane. Hei, eu am facut prima tura pe Negoiu acuma 9 luni ! Ce facem acuma, retrogradam?! Ma rog, ii las de data asta sa hotarasca ei si pentru mine.
Am inteles de mica ca trebuie sa-mi placa rosu. Tata zice ca asta e singura culoare. Si negru. Restul sunt greseli. Initial am crezut ca vor sa ma puna pe mine in cutia aia. Atata le-ar fi trebuit. Auzi la mofturosii astia doi! Cica din cauza mea au luat-o, ca nu mai aveau loc. Egoistii... Oricum am inteles ca e mai ieftin sa iei cutia aia decat o alta masina mai mare. Asa ca o sa fiu obligata sa imi placa rosu inca multi ani de acuma incolo...
Mama are tot felul de idei. Mi-a incropit aici un culcus sa ma fereasca de soare. Tata nu pare afectat de prezenta mea in masina si zice ca a scos cel mai bun timp Timisoara-Herculane. Tata in general e obsedat de timpi.
Mama e mult mai normala. Pe ea o manipulez mult mai usor. Raspunde docila la comenzi. Nu ca nebunul celalalt.
Am tras cu urechea si am inteles ca asta face parte din planul secret a lui tata de a ajunge pe podium?! Nu stiu ce e aia, nu stiu ce amesteca acolo asa de fericit, dar mai nou umbla toata ziua dupa el cu o plasa plina cu ceva praf.
 Aici am dormit doua nopti. O schimbare placuta dupa ce m-au tinut 3 saptamani in Timisoara.
Abia am ajuns, m-am intins si eu un pic, am strigat la mama sa aduca laptele ca tata a si disparut. A luat masina si dus a fost. S-a intors horcaind si transpirat, dar parea fericit. A tot aburit-o pe mama cum a facut el 33.39 minute pe urcarea pana in Godeanu. Treaba asta cu povestitul a tinut vreo cateva minute bune, pana cand m-am decis ca e prea plictisitor si am inceput sa tip. Functioneaza de fiecare data. Nu putea sa nu se laude: Tura lu'tata Eu nu inteleg nimic din ce e acolo, dar el pare fascinat. De vreo luna nu face altceva decat sa pedaleze toata ziua. Si sa se joace pe calculator. Peste noapte m-am plictisit cumplit. Asa ca am trezit-o pe mama sa ma plimbe si sa se joace cu mine. Am vazut ca pot sa ii fac pe astia mari sa joace cum cant eu. Pe mama cel putin. Tata doarme ca un porc si pot sa urlu cat vreau ca nu pare sa-l afecteze. Ma ingrijoreaza faptul ca si mama ar putea sa aplice aceeasi stratregie. Dimineata se hotarasc sa ma scoata si pe mine la drumetii. Am inteles ca mi se pregateste traseul de semimaraton de la Hecrules. Hei!!! Eu nu sunt jumatate de masura sa va fie clar! Dar n-ai cu cine vorbi aici...
Tata duce masina undeva la capatul traseului dupa care vine in alergare dupa noi. Apare lac de sudoare si horcaind. Mama ii zice sa alerge pana sus. El zice ceva cuvinte urate la adresa alergatului si se opreste. Cred ca nu mai poate.
Zi si mie ce vezi! Zi si mie ce vezi! Mai repede, mai repede ca scoatem timp prost! Offf... cu cine m-am inhaitat...
De ce ne-am oprit?! De ce?! Pierdem timp! Hei tu, ce bei acolo? Da si mie. Si mie mi-e cald. Voi sunteti normali la cap? Sunt 35 de grade afara si ma tineti cu nadragii astia pe mine.... Na, de-a dracului cand ma fac mare o sa alerg numai in bustiera si cu pantalonii infipti in cur. Sa-l vad pe bosorogu' de taica-meu cum va alerga atunci prin munti...
Cat timp am scos?!!!!! Cat?!!!! Ce? Asta e punctul de control? Luati mainile de pe mine! Dati-mi drumul bestiilor! Ma cac cand si cat am eu chef. Sa va fie clar. Mai ales cand am eu chef.
Bisericuta din Dobraia. Pana aici mi-a fost. Am auzit tot felul de zvonuri. De aici o sa ma care tata. Tac. Promit ca tac. Mami?! De ce faci asta? Am zis ca tac. Ala nu e pe treaba lui. O sa ma fugareasca tot drumul.
Bun, daca asta e punct de control si revitalizare as face bine sa profit din plin de el. Ma asteapta vremuri grele. Hei, tu! Purtatoare de energizante, fa-te incoa! Hai ca mor de foame!
S-a terminat.... Am fost preluata de tata... Singura mea sansa e sa tac din gura. Naiba stie ce face asta daca mai si tip.
Ha, ha, ha! Fraiere! Cine e mai tare? Scoala ma de-acolo? Hai ca trebuie sa ma mai cari pana in Inelet! Ce, dormi?! Parca acuma o ora erai smecher. Trezirea!!! Ni, la ei. Cu astia doi nu fac eu treaba...
Concentreaza-te...Concentreaza-te...Mai un pic...Lasam musca sa se apropie inca un pic de cur. O sa o lasam sa intre in raza de actiune. Stam nemiscata, nu ne tradam acuma. Planificarea e esentiala. Acuma!!! Dezlantuim basina!!! Na, musca, credeai ca rezisti puterii basinii?!
Si zi asa tati, asta e animalul care reuseste sa se cace mai mult decat mine? Impresionant! Apropo, am inteles ca ma trag dintr-o familie unde provocarile sunt la ordinea zilei. Deci daca trebuie, pot sa birui si calul.
Muntii Mehedinti zici? Crovuri? Alea de peste drum? Pai de ce nu mergem si acolo? Hai recunoaste ca esti obosit! Nu ma aburi ca mergem noi alta data!
Fii atent la ce iti spun acuma! Nu cumva, repet, nu cumva, sa ma trezesc peste 18 ani cu pozele astea postate pe nu stiu ce blog anonim, ca ai incurcat-o.
M-ai inteles?! Ok, retrag tot ce am spus pana acuma. Bestie umana ce faci?! Slab, slab... Aici se alearga nu se merge pe vine... Dar hai ca pentru inceput accept si asta.
Cu chiu cu vai au terminat si parintii mei tura. Le-a fost greu. I-am auzit zicand ceva de concursuri. Bai, prima data sa fiti in stare sa ma carati decent, dupa aceea mai vorbim de concursuri. Tata cred ca e frustrat. Nu a ajuns bine la cabana si a plecat iarasi la antrenament. A dezvoltat ceva obsesie in ultimul timp cu ciclismul. Azi a scos cu 30 de secunde mai slab decat ieri si a dat vina pe soare, pe oboseala, pe mine... Ma ingrijoreaza. Peste noapte am dormit bine in sfarsit. Vedeti daca ma scoateti si pe mine la aer? Dimineata tata iarasi a disparut la antrenamente. Nu stiu ce sa ma mai fac cu el. Noroc ca n-a stat mult.
Mama experimenteaza. Asta nu are darul sa ma linisteasca. Ca sa ma ierte si sa nu ma mai supuna la chinuri, tac si din gura. Dar nu, ea insista cu carpa aia. Le-a trebuit lor Peru si Indonesia... Poftim cu ce idei au venit de-acolo.
Azi facem un traseu mai scurt. Cred ca parintii mei sunt batrani deja si nu mai rezista. Vom merge pana la Crucea Alba. Hei!!! Acolo merg toti manelistii si toti batranii. E un fel de cimitir a elefantilor. Groaznic!
Tata a luat-o complet razna. Vrea sa mearga cu bicicleta. Zice ca e pentru antrenamentul tehnic. De cand m-am nascut numai asta aud. Cred ca e taca rau.... N-are cum sa mearga cu bicicleta pe aici. E ceva frustrare de-a lui mai veche de la un concurs: Eco Explora. Atunci a zis ca o sa revina si o sa se dea cu bicicleta pe portiunea asta.
Sincer, prevad ca ma asteapta o viata grea.... Va trebui sa am grija de astia doi...
Hei!  Asta trebuia sa fie un blog despre mine, povestit de mine. Iarasi te bagi tu in seama?!
Ii zicea lui mama: "Pai ce-o sa zica copilul?! Tati, ceilalti nenea au venit de foarte mult timp, tu de ce ai venit asa de tarziu?". Exact! Ia fa tu bine si trage acolo la deal ca altfel ma faci de ras.
Asa tati!!! Arata-le miscarea! Mai o pedala pana prinde mama cadrul si dupa aia poti sa pici!
Mama? Hai mai repede ca tata sigur e printr-o rapa si cauta material de blog.
Uite! Aproape ca sunt mandra de tine. Dar sa nu cumva sa te intorci de la Maros cu coada intre picioare si cu scuze, ca ai incurcat-o.
Promit ca nu mai tip fara motiv! Promit! Nu ma arunca in vale! Sunt cuminte! Jur pe scutecul meu curat!
Uffff...Am mai fraierit-o odata. Acuma hai, trage la deal ca nu te-am adus aici sa lenevesti. Mai repede!!!
Daca nu sunteti in stare sa ma duceti pana pe Domogled, recunoasteti si gata. Dar nu veniti la mine cu faze de genul e prea cald, copilul e prea expus la soare, nu e apa...
Tot e bine ca s-a apucat de ciclism si nu de curse de masini... Daca ii venea ideea sa urce aici cu masina?!
Bucura-te! Trebuia tu sa imi iei prim-planul... Uite recunosc, mama a fost mandra de tine. Dar sa stii ca de aici din port-bebe am sesizat destul de multe lucruri care pot fi imbunatatite.
Sincer, sper sa nu ma faci de ras la Maros. Si la nici unul din concursurile urmatoare. Gandeste-te si tu putin: "A, tu esti Ana, fiica lui ala de pe locul X. Hi, Hi, Hi....Hai ca macar tu esti draguta". Deci fa bine si trage! Asa s-a terminat prima mea tura la munte cu parintii. O sa ii  mai suport ceva timp desi mi se par destul de ramoliti. Mi-au promis ca joi suntem in Fagaras. Parca asa mai merge. Si de acuma ati face bine sa ma scoateti saptamanal din casa!

Nu!!! Ce e asta ?! Faceti miso de mine?! Ma vede tot Internetul? Sunt vedeta?! Bine, hai ca va iert de data asta...

4 comentarii:

Diaconescu Radu spunea...

Nu credeam ca poate sa iasa un blog atat de epic la prima tura... , va dati seama ca o sa fiti alaturi de gianina si alin exemplu pentru generatiile ce va urmeaza :)

Micul Mester spunea...

He he , ce smechera-i asta mica.
A pai sa ii dea Dumnezeu sanatate si parintilor intelepciune totdeauna.
In rest,ai ajuns la accesoriile la care te uitai ciudat nu demult :)).
Las ca-i bun, la padure, corect. Acolo primeste educatia potrivita si se inaspreste.
La iarna urmeaza schiul si poate vreo tura la gheata. Ca toamna asta infara de ceva ture de catarat si cateva de bicicleta, ramane doar cu clasicele de alergare :)).
Mai incolo, cand creste fata mare de are si ea macar un an - doi, primeste cutit si trebuie sa invete care-i treaba si cu aprinderea focului. da pana atunci mai e ...
Asa ca principalul este stea departe de calculator (ca daca prinde boala jocurilor nu mai iasa din casa), dar mai ales sa inceapa sa invete speciile de arbori si plante.
Eh, incet incet, ca e vreme.

Anonim spunea...

totusi eu zic,ca e prea repede,pentru un sugar,sa il scoateti la munte,mai ales ca temperaturile acolo,nu sunt prea primitoare,eu va stiu ca sunteti sportivi de felul vostru,dar nu puteti impune si urmasului sa faca ce faceti voi,chiar de mic,mai cunoastem persoane biciclare,care isi altoiesc copii ca trebe si gata,cred totusi in cazul vostru,avind mai multa pregatire si totusi ceva minte in cap,ca nu o sa faceti acelasi lucru,eu unu nu aduceam copilul la munte in nici un caz mai ales ca are ma gindesc cateva saptamini,stiind ca elena era insarcinata nu de mult.Eu pot sa va urez sanatate,si sa aveti clipe cat mai frumoase alaturi de el,ma gindesc ca vi l-ati dorit,si sa creasca sanatos si mare,dar sa aleaga calea in viata,nu sa fie obligat,stiiti voi cine face asta,nu are rost sa discutam pe tema asta,numai bine va doresc.

Anonim spunea...

Pot sa aflu la ce pensiune ATI stat?