Social Icons

Bye Bye Bike Back

Data: 16.11.13
Participanti: Elena, Alex
Locatie: Canicea
Poze: http://picasaweb.google.com/Hoinarii/

Inca un week-end de vreme buna - asa ca mai dam o sansa bicicletei. Desi initial am zis ca ne intoarcem in zona Almajului, am schimbat almajenii pe gugulani pana la urma.

Tura in doi  -de mult nu am mai fost doar eu cu Elena. De cu seara am pregatit minutios traseul in Google Earth, l-am incarcat frumos pe GPS si eram pregatiti de aventura. Evident, GPS-ul a refuzat sa porneasca - de cand l-am cumparat unealta aia a incercat sa ma omoare. Nici azi nu avea sa se dezminta.

Punctul de plecare in tura este intersectia drumului national cu cel care duce catre Mehadica. Nu am mai fost pe aici, dar deoarece aveam GPS-ul si track-ul nu ne faceam probleme. Cum GPS-ul nu a pornit, am trecut la planul B: "Asta e, ne descurcam fara".

O ultima ungere de lant si pregatirea rucsaceilor de tura. Am pornit in tura la un confortabil 4 grade. Asta la 307m. Prima urcare ne va duce la peste 1300m. Acolo ne asteptams a fie inghetat si temperaturi negative. Vreme ideala de bike.

 Din start mi-a placut tura. Am avut parte de o vreme de exceptie si de un peisaj pe masura.

Urcarea nu se dezminte - in ciuda temperaturilor probabil deja negative suntem amandoi un lac de sudoare. Nu am avut timp sa ne incalzim  - am inceput direct cu o urcare in "cap".

In zare se vede culmea Canicei inca in ceata. Drumul ne va purta matematic de-a lungul crestei.

Elena a acuzat o zi lipsita de vlaga si motivatie. Asta n-a impiedicat-o sa se inversuneze pe fiecare panta.

Suntem deja in zone cunoscute - am mai fost odata pe aici venind dispre Globu Rau. Un ultim moment de respiro inaintea atacului final. De 800m diferenta de nivel.

Peisajul te lasa fara grai. Ca si efortul. Sau ca si tipul asta bine din poza.

Drumul a fost destul de mult imbunatatit fata de acuma 2 ani. Daca tura precedenta (BBB) era complet ciclcabila - ei bine asta e...depinde de nivelul fiecaruia. Noi ne-am dat jos de cate ori si am trecut la push bike.

Drumul de creasta.

 Indarjirea care a castigat nenumarate concursuri. Nu e loc de "ma dau jos, de ce sa ma chinui ?".

Muntii Cernei incep sa isi scoata capul din ceata diminetii.

Singur.

Am facut si am tot facut poze. Jos se vede Bolgatinul si o buna parte din traseul de Hercules maraton.

Spre nicaieri.

In 2013 nu am avut nici o pana. Si am strans cateva mii de km cu MTB-ul. Oricum, mai bine acum decat in curse.

Ultima portiune inainte de Poiana Mare - varful cel mai inalt din Canicea - 1364m.

Aici suntem deja pe bajbaite. Nu merge GPS-ul, asa ca incercam sa intuim care e cel mai bun traseu sre Rusca Teregova.

 In plan apropiat se vede varful Cozia. Zona respectiva am vizitat-o de cateva ori cu bicicleta.

Locul acesta se numeste Iarba Moale.

 De aici incepe coborarea  - e important sa prinzi piciorul potrivit.

In cautarea unei rute cat mai accesibile pentru coborare.

La vale in viteza maxima!

Tura a fost superba ca peisaj. In departare se vede Tarcu si statia meteo din varf, iar putin mai in stanga se profileaza Muntele Mic.

 Stanga sau dreapta?

 De poza.

 Incet-incet am parasit si orice urma de poteca si am trecut la un continuu push bike.

 Para gugulana - secretul energiei.

Ca sa intelegeti mai bine pe unde am ajuns in rataceala noastra, am facut si un film:


M-a binedispus la culme balaureala asta. Cel putin inca avem mintea tanara. Uite, batrani o sa fim cand n-o sa mai avem dispozitia sa facem asa nebunii. Cat timp mai avem "mintea" la a ne baga la asa tampenii o sa ramanem vesnic tineri.

 Dupa ce am coborat, sau mai bine zis alunecat la vale 450m diferenta de nivel - apropo norocul nostru a fost ca am avut bicicletele pentru a ne putea frana in ele - am dat de un rau. Destul de rece apa, dar asta e ultimul hop intre noi si sosea.

 Re echiparea.

Pana la poza aceasta aveam facuta fix jumatate de tura. A urmat alimentarea din Teregova - dupa care am pornit spre a doua parte a turei.

Aceasta jumatate este mult mai usoara - aproape exclusiv pe sosea. Asta nu inseamna ca este mai putin pitoreasca. Se trece pe rand prin Teregova - Liubcova - Mehadica - Cuptoare. Drumul merge valonat si trece peste dealuri doar pentru a cobora la cate un sat ascuns in fundul unei vai. 

O zona de vis, pe care am parcurs-o rapid deoarece era deja tarziu si noaptea si frigul incepeau sa ne prinda din urma.

Posibil sa fi fost ultima tura de MTB pe 2013 - si laolalta cu tura precedenta a fost cea mai frumnoasa experienta MTB de anul acesta.

Astea sunt datele turei  -de acuma le voi posta din nou - pentru ca mi-e mai usor pe viitor sa gasesc traseele. Asta dupa ce o sa-mi comand si un nou GPS. Functional de data aceasta.La cum se anunta vremea, dupa BBB si BBBB am sperante ca va urma Marele B!

Niciun comentariu: