Social Icons

Gri

Regensburg. Din nou. Ca o cura, ca un tratament de tratare a fobiilor.

Imi plac aeroporturile. Aici oamenii sunt civilizati.

"Domnul Alexandru Fodor este rugat sa se prezinte de urgenta la poarta 5"
si iara:
"Domnul Alexandru Fodor este rugat sa se prezinte de urgenta la poarta 5"

"Domnul" - imi plac aeroporturile. Stewardesa mi-a zis totusi sec ca am intaziat 40 de minute. Sec si politicos. Eu nu intarzii nicioata. Niciodata atunci cand ma intereseaza.

Baiatul de pe pista ma intreaba smecher : "Iti place sa traiesti periculos?"

Intrebarea m-a distrat la culme. Nu am stiut ce sa raspund, dar m-a binedispus.

Lumea comanda vin, suc de portocale, apa, cola. Eu vreau bere. Stiu ce urmeaza. E acelasi cliseu tot timpul.

"Anything else?" O intrebare mecanica, invatata la training-uri, la care se stie ca raspunsul in 99% din cazuri e "Nu". In 1% e "Mai o bere!"

Privirea ultragiata a stewardesei la care ma obosesc sa ii intorc niste ochi lipsiti de orice vlaga. "One more beer". "Please" vine scuipat.

Un aeroport insipid, inodor si incolor. Si gigantic. Apasator. Ca vremea de afara.

Imi plac oamenii, imi place zumzetul, imi place viata si interactiunea. Aici e opusul. De aia am si vrut sa vin de data asta benevol. Ca un fel de refulare.

Capete plecate, oameni grabiti.

Shuttle-ul e plin cu 6 oameni. A trebuit sa asteptam vreo 10 minute dupa asiaticul gras, cu ochelari.

Manca un sandwich la Subway. Si bea grabit un Sprite. 5 oameni plus soferul stateau dupa el. Oameni la costum gri, cu geanta cu laptop dupa ei. Stateau si se uitau cum infuleca asiaticul din mancare.

Il iubesc. Il adolatrizez.

Plecam. Cale de 1.5 ore nu s-a auzit o soapta. Singurele zgomote erau facute de asiaticul care molfaia din ce ii mai ramasese din sandwich. Si dupa aceea de tiuitul celularului. Si de conversatiile intr-o limba stridenta.

Si atat de plina de viata. A si incercat sa intre in vorba cu ceilalti. Sa stie unde coboara. Stia de fapt, dar vroia sa iasa din tacerea aia mormantala.

"Atat de diferiti si totusi la fel". Nu, nu suntem la fel. Doamne ajuta...

M-au cazat acuma la Ibis. Alt Ibis. Am evoluat pe scara sociala - aici pot de exemplu sa scriu bloguri.

3 grade, ceata s-o tai cu cutitul. Si ploua subtire. Regensburg. Strazi curate, line si pustii. Lumini diafane se zaresc prin geamurile microbuzului. Stagnare, impietrire. Urasc asta. Ii urasc pe ei, zambetul lor de complezenta, raceala lor debordanta.

Vreau flecme, injuraturi, strigate. Gropi, blesteme, praf. Vreau viata.

Sergiu, Remus, Ama, Maya. Eu nu sunt singur niciunde. Niciodata. Valuri de bere. Povesti cu si fara sens cu oameni cu care te poti pierde intr-o dulce uitare. Fain.

Condus abtiguit (nu eu) intr-o forma de afront suprem la adresa lor. Afara, la fel de gri si de sumbru.

Ora 4. Inapoi la hotel. Urmeaza 2 zile de Regensburg in cea mai pura forma a sa. Si acuma comparativ cu data trecuta trebuie sa fiu jovial si comunicativ.

Aici apreciez cel mai bine ce am acasa. Iubesc Timisoara. Iubesc Romania. Nici nu am plecat bine si  mi-e dor de fetele mele.

Atat de diferiti si din fericire nu la fel.

Niciodata...

3 comentarii:

pasi in 2 1/2 spunea...

Inca putin si o iubesti si pe Fluffy de la sala :D

Stroe Daniel spunea...

Buna ziua,

Numele meu este Daniel Stroe si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: Cazare10.ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Articolul il puteti scrie dumnevoastra, il putem scrie noi sau chiar puteti modifica un articol trimis de noi pentru a se potrivi cat mai bine cu stilul dumneavoastra de scris. Tin sa precizez ca articolul este redactat de un specialist in domeniu si poate fi despre o zona turistica, un obiectiv turistic sau chiar aveti posibilitatea sa spuneti dumneavoastra despre ce sa scriem.

Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:
Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul Cazare10.ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google)

Tin sa adaug ca link-ul din interiorul articolului, despre care vorbeam, va fi cat se poate de natural introdus, fara sa deranjeze pe nimeni.

Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

Cu stima,
Daniel Stroe

claus web spunea...

Da, cunosc sentimentul, si ma simt acasa in Timisoara, desi nu sunt de acolo. Occidentalii sunt atat de silentiosi incat ai impresia ca intri intr-un mormant. Totul e pustiu, mai ales in oraselele lor mici, la noi sate.