Social Icons

La Cabana Curmatura

Data: 03.01.2023
Participanti: Elena, Alex, Ana, Radu, Mihai
Autor: Ana Fodor
Poze: Diaconescu Radu
Locatie: Piatra Craiului, Curmatura
Poze: http://picasaweb.google.com/Hoinarii/ 
Filme: http://www.youtube.com/user/Hoinarii 

    Astazi am fost la cabana Curmatura din Piatra Craiului. In aceasta drumetie am fost eu cu  familia  mea,  Radu  Diaconescu, Marius Diaconescu si verisoara mea Eliza. Am plecat de la Fantana lui Botorog si am inceput urcarea spre cabana.Ritmul nu era intocmai unul rapid, pentru ca cei mici erau distrasi de diverse obiecte intalnite in drumul lor precum:lemne groase , pietre deosebite sau plante nemaivazute.
   Drumul a fost foarte frumos, dar spre dezamagirea tuturor-in afara de tata-nu era nici un petic de zapada.Prima pauza care a avut loc a fost la izvor. Acolo am baut ceai si am mancat ciocolata pentru a prinde energie. In scurt  timp am ajuns in poiana. Erau multi oameni si soarele arzator ne incalzea cu razele sale.Ne-am jucat cu o masinuta cu telecomanda timp de cateva minute,iar apoi am reluat traseul.

    Am ajuns din nou in padure. De aici mai aveam 45 de minute pana la destinatia finala. Am inceput sa crestem ritmul si sa spunem ghicitori. Am ajuns la cabana mai repede decat ne-am fi asteptat.De obicei coada la mancare  erta foarte lunga dar de aceasta data erau doar doua persoane la coada.Dupa ce am terminat de mancat supa cu taitei care de fapt era o ciorba cu taitei  m-am jucat si eu cu masinuta cu telecomanda.Muchi,catelul de la cabana in varsta de 10 ani , a fost si el prezent ca intodeauna .                
    A urmat sa plecam dar apoi s-a intamplat ceva cu totul neasteptat. Tatal meu, mare fan al berii a vrut sa mai ia una pentru a o savura pe drumul de intoarcere. Acesta mai luase doua inainte la pretul de 7 lei dar acum cand a dat 12 lei asteptand sa primeasca 5 rest acesta a primit doar 2. S-a uitat uimit la vanzatoare si a spus:  

- Dar o bere nu costa doar 7 lei?
- Ba da dar s-a schimbat lotul.  
- Cand?!  
- Acum. a raspuns ea calma

    Acesta si-a luat bere cea scumpa si a venit la mine alergand si spunand: Ana sunt special! Dupa cateva minute Radu Diaconescu a venit la tata aratandu-i cei trei lei pe care ii avea in mana . Tata l-a intrebat ce e cu ei iar acesta a raspuns:
      -Vanzatoarea mi i-a dat pentru ca de fapt a aparut noul lot la Coca Cola.
    Tata  a inceput sa rada ca nu mai era el cel mai special iar noi am continuat sa mergem. La intoarcere am mers foarte repede incat tata nu si-a mai putut savura berea. Drumul mi s-a parut acum farte scurt. Am ajuns din nou la masina in aproximativ o ora si jumatate. Pe drum am facut un grup cu copiii si am facut concursuri.
    Aceasta tura e foarte frumoasa si abia astept sa mai vin.


                                                                         SFARSIT!

Niciun comentariu: